Nyheter

flaskor-miljö-300x226

i början av 2016 kommer vi att slutföra testerna av vår nya formblåst flaska som består av  förnyelsebar polymerer baserade på bla stärkelse, cellulosa och polylactidsyra.

Plasten uppfyller normerna EN 13432 för komposterbarhet och uppfyller livsmedelskraven för förpackningar  i kontakt med livsmedel.

Intresset för denna typ av förpackningar som består av förnyelsebara polymerer är stort. Det handlar inte bara om hur förpackningen hanteras som avfall, kompost eller förbränning utan även om hur den på hållbart sätt framställs ur förnyelsebara råvaror. Möjligheten att framställa flaskan utan fossilt ursprung.

DISKGRANULAT

I samarbete med Diskbolaget har vi även återupptagit ett gammalt patentprojekt där vi vill skapa ett miljömässigt förnyelsebart diskgranulat för granulatdiskmaskiner. En ide som vi nu tror ligger rätt i tiden. När många länder förbjuder i snabb takt fossila plaster med obefintlig eller mycket låg nedbrytbarhet som riskerar att hamna ute i vår natur. Då kommer kanske ett komposterbart och ett sk ”fossilfritt” granulat vara det optimala alternativet…..


 

dispenser-o-maskin-2-150x150

Maxidry Solid
Koncentrerat fast  torkmedel anpassat för MaxiDose doseringssystem.
Tre varianter: MaxiDry N, MaxiDry S och MaxiDry NF.
Produkter med olika egenskaper beroende på vattenkvalité och applikation.